• NOSAB FABRİKA

    Adres: Minareli Çavuş Mah. 303 Sok. No:6 NOSAB Nilüfer/Bursa

    +90 (224) 215 75 04

    info@bursapol.com

  • Whatsapp Business

    +90 (544) 970 21 09

  • Çalışma Saatlerimiz

    Çalışma saatlerimiz içerisinde sizinle tanışmaktan mutluluk duyarız. Lütfen randevu alınız.

    • Pazartesi-Cuma: 09:00 - 18:00
    • Cumartesi: 09:00 - 16:00
    • Pazar: Kapalı
BURSA POLİÜRETAN

Bursa Merkez

Adres: Minareli Çavuş Mah. 303 Sok. No:6 NOSAB Nilüfer/Bursa

+90 (224) 215 75 04

info@bursapol.com

BURSA POLİÜRETAN Whatsapp Business

Whatsapp Business

+90 (544) 970 21 09

Çalışma Saatlerimiz

Çalışma saatlerimiz içerisinde sizinle tanışmaktan mutluluk duyarız. Lütfen randevu alın.

  • Pazartesi-Cuma: 09:00 - 18:00
  • Cumartesi: 09:00 - 16:00
  • Pazar: Kapalı

Poliüretan Nedir?

Poliüretan, hayatın pek çok alanına dokunan, karbamat bağlantıları ile birleştirilen organik üniteler zincirinden oluşan bir polimerdir.

Hayatımızın bir çok yerinde kullandığımız Poliüretan, karbamat bağlantıları ile birleştirilen organik üniteler zincirinden oluşan bir polimerdir.

Esnek ve esnek olmayan poliüretan köpükler olarak ikiye ayrılmaktadır. Bizim esas aldığımız esnek poliüretanlardır.

Esnek poliüretan köpükler, poliüretan süngerler olarak ta bilinirler ve yataklarda, mobilyalarda ve otomobillerde konfor malzemesi olarak vazgeçilmezdirler.

Poliüretanlar ilk kez Alman bilim adamı Otto Bayer tarafından 1937 yılında sentezlenmiş ve diizosiyanatın, diol ile reaksiyonuyla elde edilmiştir. Eğer ortamda su da varsa diizosiyanatın bir kısmı diol ile polimerleşirken küçük bir kısmı da su ile gaz (karbondioksit) çıkışı reaksiyonu vererek gözenekli poliüretan yapıyı (köpük veya sünger yapısı) meydana getirir. Olgunlaşma süresi (24-72 saat) sonunda oldukça sağlam bir polimer yapı elde edilir.

Günümüzde poliüretanların esnek köpükler (süngerler), esnek ve şişmeyen yapıdaki elastomerler, yapıştırıcılar, kaplamalar, hem elastomer hem köpük yapısını içinde barındıran integral ürünler, rijit köpükler (yalıtım malzemeleri), rijit ve şişmeyen yapıdaki tahta taklidi ürünler gibi uygulamaları mevcuttur.

İçinde bulunduğumuz sektör esnek köpükler (süngerler) ve integral ürünlerdir. Esnek köpüklerde şişirme ajanı olarak su kullanılır. Esnek köpükler genellikle konfor sağlama amacıyla üretildiği için açık hücre yapısında olmak zorundadır,yani ürün kalıbından alındıktan sonra içinde gaz çıkarılmak zorundadır.

Görüldüğü üzere hayatımızda, oturduğumuz koltuklarda ve yattığımız yataklarda sünger ve suni deri olarak, arabaların konsolu ve direksiyonu olarak,poliüretan her yerdedir.

YUKARI